Sliter du med å sove?

Vi tilbyr søvnkurs til deg som har vansker med innsovning, hyppige oppvåkninger eller på annet vis sliter med søvnen.

Søvn er i økende grad et problem, og nærmere en million nordmenn sliter med ulike varianter av insomni. Mange går også på søvnpiller av mer eller mindre avhengighetsskapende art. Dette er synd, fordi søvnproblemer kan overvinnes effektivt med psykologisk behandling.

Det aller viktigste før man setter i gang søvnbehandling er å forstå prinsippene bak god søvn.
Derfor har vi laget et gruppebasert kurs, i to deler, som gir en slik grunnleggende innføring. Kurset er ikke terapi, men undervisning i mindre grupper.

Kursene holdes i flotte lokaler på Villa Sult, og ledes av to psykologer. Det er rom for individuelle spørsmål og vi legger opp undervisningen nært til virkeligheten slik at det er fullt mulig å gjøre nødvendige justeringer på egen hånd. Det er imidlertid ikke behandling eller terapi - fordi vi mener man først behøver viktig kunnskap om hvordan søvnproblemer oppstår, vedlikeholds og hvordan de kan snus.

Kursmodul 1: Hvordan sove mer effektivt (1,5 time, med kaffepause)
Når man sover lite eller dårlig er det vanlig å forsøke å kompensere for dette med mer søvn. Vi skal vise hvorfor dette er en dårlig idé, og hvordan man i stedet skal bruke prinsipper for mindre søvn i en periode. Søvnrestriksjon er et viktig element for å behandle søvnproblemer, og har dessuten vist seg å være virksomt for en rekke psykiske lidelser.

  • Teori og prinsipper bak søvnrestriksjon

  • Om søvntrykk og søvneffektivitet

  • Praktiske råd for hva man skal gjøre når man ikke får sove

Kursmodul 2: Vekk med søvnbarrierene (1,5 time, med kaffepause)
Mange har hørt og lest om god søvnhygiene, som å unngå koffein, ha et mørkt og kjølig soverom samt unngå blått lys sent på kvelden. I denne kursmodulen tar vi søvnhygiene et skritt videre ved å forklare hvordan man korrigerer uheldig søvnmønstre. Prinsippet vi underviser om kalles stimuluskontroll, som i omfattende forskningsstudier har vist seg å hjelpe 8 av 10 pasienter med kronisk insomni.

  • Teori og prinsipper bak stimuluskontroll

  • Hvordan fjerne søvnbarrierene

  • Hvordan lage en god plan for å lykkes ved hjelp av god planlegging, venner/familie og nyttige apper

Kontakt oss hvis du er interessert i våre søvnkurs

Ditt navn *
Ditt navn